De Decker zag ook positieve punten in Kiev: Aanvalsgolven groeien elke wedstrijd

De Decker zag ook positieve punten in Kiev: "Aanvalsgolven groeien elke wedstrijd"

02-10-2020 19:31
2

KAA Gent keerde midweeks van een kale reis terug. Op bezoek bij Dynamo Kiev kon het zich niet richting de vetpotten van de Champions League voetballen. Integendeel, de Buffalo's dropen kansloos af: 0-3. Toch zag Wim De Decker niet alles zwart in.

"Uiteraard hadden we het liever anders gezien, maar verliezen van een goed georganiseerd Kyiv is geen schande", oordeelt de Gent-trainer op zijn persconferentie. "Het was een mooie droom geweest, maar met de Europa League staan er ons nog mooie voetbalmomenten te wachten. Achteraf moet je ook kunnen toegeven dat dit Kiev het verdiende om door te stoten naar de Champions League." 

De Decker zag zelfs positieve zaken. "De aanvalsgolven groeien met elke wedstrijd", klinkt het vol overtuiging. "Tegen Leuven speelden we al een stuk aanvallender. Tegen Kiev voetbalden we dan weer heel wat kansen bijeen. Alleen jammer dat de goals uitbleven, maar die komen wel. Ik maak mij er weinig zorgen om. De afwerking komt goed. Het is een positieve evolutie."

Volle ziekenboeg
Een excuus dat De Decker zeker kan inroepen, is de afwezigheid van enkele sterkhouders. "Ze werken hard om er terug te staan. Ik hoop zondag op een fitte Roman Yaremchuk. Ook Giorgi Chakvetadze staat dicht bij een terugkeer op het veld. Hij heeft op het moment nog last van botoedeem. Best pijnlijk, ik heb het zelf ook meegemaakt, maar hij herstelt sneller dan gedacht", aldus de coach.

"Voor Vadis Odjidja komt de partij tegen Beerschot nog te vroeg. Met Sven Kums doen we het dan weer rustig aan. Hij trainde al een groot stuk van de training mee maar we overhaasten niets. Ook op vlak van blessures zit het momenteel niet mee, maar die ziekenboeg zal niet gevuld blijven", maakt De Decker zich sterk.