OFFICIEEL: Ook Bundesliga zit nu al aan tweede trainersontslag

OFFICIEEL: Ook Bundesliga zit nu al aan tweede trainersontslag

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 12:48ma 28-09-2020 om 12:48

De tweede Bundesliga-trainer van het seizoen is gesneuveld: niet alleen David Wagner (Schalke 04), ook Achim Beierlorzer (FSV Mainz 05) is ontslagen door zijn club. Die Nullfünfer hebben dit maandagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

De onrust was de voorbije dagen flink toegenomen in Mainz. Beierlorzer joeg de spelersgroep tegenover zich in het harnas door spits Ádám Szalai de toegang tot het trainingsveld te ontzeggen: zijn collega's zouden zelfs geweigerd hebben om te trainen. Tot overmaat van ramp ging Mainz – dat de eerste wedstrijd tegen RB Leipzig al had verloren – thuis met 1-4 onderuit tegen promovendus VfB Stuttgart.

De beleidsbepalers hebben inmiddels geconcludeerd dat de relatie tussen de trainer en zijn selectie onherstelbaar beschadigd is: Beierlorzer moet het veld ruimen. "Wij hebben zeer intensieve gesprekken over de te varen koers gevoerd en onszelf de vraag gesteld: hoe kunnen we het team weer een positieve impuls geven? Uiteindelijk hebben we besloten om de samenwerking met Achim niet voort te zetten", laat sportief directeur Rouven Schröder weten via de clubkanalen. De trainer laat weten 'teleurgesteld' te zijn over dit besluit. "Desondanks wens ik Mainz en de spelersgroep het allerbeste voor de toekomst."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws