Gelukkige Brys ziet toch negatief kantje na KAA Gent-OH Leuven

Gelukkige Brys ziet toch negatief kantje na KAA Gent-OH Leuven

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 15:45zo 27-09-2020 om 15:45

Gisteren gaf OH Leuven een stevige uppercut aan KAA Gent. De promovendus versloeg de vicekampioen in eigen huis met 2-3. Marc Brys was zeer tevreden met die overwinning, dat staat te lezen op de webstek van OHL.

OH Leuven kon nog nooit winnen op KAA Gent. Voor alles een eerste keer, op een bepaalt moment stond de ploeg van Brys zelfs 0-3 voor. “We wisten vooraf dat Gent furieus zou starten aan de wedstrijd. Ik wil mijn ploeg niet vergelijken met Dynamo Kiev, maar we pakten het wat op dezelfde manier aan. Dat betekent een laag blok zetten en er voetballend proberen uit te komen”, zegt Brys.

Brys zag vooral een goed mentaliteit in de Ghelamco Arena. Echt goed voetballen zat er niet in, maar dankzij vlijmscherpe uitbraken kon er toch veel gescoord worden. Het enige negatieve puntje is het uit handen geven van de wedstrijd. “Na de rust gingen we op zoek naar dat derde doelpunt. Die goal viel ook en dan hoop je dat de wedstrijd gespeeld is. Na die twee lichte strafschoppen dienden we alsnog met dichtgeknepen billen alle hens aan dek te roepen”, besluit Brys.

KAA Gent speelt dinsdag de terugwedstrijd in de play-off ronde van de Champions League. Het moet een 2-1 voorsprong voor Dinamo Kiev ophalen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws