'Leeds akkoord over Spaans international: wéér enkele miljoenen voor Real Madrid'

'Leeds akkoord over Spaans international: wéér enkele miljoenen voor Real Madrid'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 23:33di 22-09-2020 om 23:33

Leeds United en Real Sociedad hebben een principe-akkoord bereikt over de transfer van Diego Llorente. Alleen de medische keuring scheidt de 27-jarige Spaanse verdediger nog van de Premier League-promovendus. Dat is ook goed nieuws voor Real Madrid, meldt Marca.

De Basken maken dinsdagavond bekend dat er een akkoord is bereikt met Leeds. Volgens Marca betalen de Engelsen twintig miljoen euro voor de vijfvoudig Spaans international. Daarvan gaat zo'n vier miljoen naar Real Madrid vanwege een doorverkooppercentage. Daarmee toucheert de Koninklijke weer enkele miljoenen. De teller in de Spaanse hoofdstad overstijgt deze zomer inmiddels de honderd miljoen euro aan transferinkomsten.

Llorente was de afgelopen drie seizoenen een vaste waarde voor Real Sociedad. Hij is na Rodrigo (Valencia), Hélder Costa (Wolverhampton) en Robin Koch (SC Freiburg) de volgende zomerse aanwinst voor de ploeg van manager Marcelo Bielsa. Ook Crysencio Summerville tekende bij Leeds, maar hij sluit in eerste instantie aan bij het O23-elftal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws