VAR was niet in staat om in te grijpen verduidelijkt het Referee Department

"VAR was niet in staat om in te grijpen" verduidelijkt het Referee Department

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 22:05ma 21-09-2020 om 22:05

Elke week verduidelijkt het Referee Department van de KBVB enkele fases van afgelopen speeldag waar de VAR nodig was. Deze keer kwam de wedstrijd tussen KV Oostende en Oud-Heverlee Leuven uitvoerig aan bod. "De problemen van de VAR werden pas in de rust en tweede helft opgelost", verklaarde het Referee Department.

De specifieke verklaring voor het falen van de VAR werd nog niet medegedeeld, het zou gaan om een communicatiefout. Dat was te lezen op de site van de KBVB: 

Tijdens de opwarming voor de wedstrijd werden problemen vastgesteld met het communicatiesysteem tussen de scheidsrechter en de VAR. De problemen konden pas na de eerste helft en tijdens de rust opgelost worden. Beide kapiteins en coaches werden geïnformeerd voor de start van de wedstrijd over de technische problemen met de VAR. Als gevolg hiervan was er geen communicatie tussen de VAR en de scheidsrechter tijdens de eerste helft van de wedstrijd, waardoor de VAR niet in staat was om in te grijpen bij twee situaties.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws