Thorup gelooft in Gents succes tegen Dynamo Kiev: Ontzettend belangrijke duels

Thorup gelooft in Gents succes tegen Dynamo Kiev: "Ontzettend belangrijke duels"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 17:28do 17-09-2020 om 17:28

Jess Thorup werd abrupt op de keien gezet door KAA Gent, maar dat betekent niet dat hij zijn ex-club geen warm hart meer toedraagt. Integendeel, de Deen volgt alles nog op de voet. De levensbelangrijke Champions-League-voorrondeduels tegen Dynamo Kiev worden geen onmogelijke missie, claimt hij.

"Eerlijk? Ik betrapte mezelf de voorbije dagen er toch op dat ik nadacht over hoe je Kiev moet bekampen", geeft Thorup toe in gesprek met Het Nieuwsblad. "Dit worden twee ontzettend belangrijke duels voor de club. En het is dankzij onze mooie prestaties van vorig seizoen dat ze nu op de rand van de groepfase van de Champions League staan."

"Ik ken Kiev trouwens redelijk goed, want ik zag hen vorig jaar vaak aan het werk toen we Oleksandria hebben gescout. Zo ken ik ook Mikkel Duelund met wie ik nog samenwerkte bij Midtjylland. Geloof me: AA Gent is echt niet kansloos tegen dit Kiev. Maar ze moeten er vol voor durven te gaan!", raadt Thorup aan. "Ik weet dat heel wat jongens bij Gent leven voor zulke matchen en vorig seizoen hebben ze ook veel ervaring opgedaan. Ze moeten echt deze unieke kans grijpen!"

In tegenstelling tot alle andere Europese voorrondewedstrijden worden de Play-Offs van de Champions League in twee duels afgewerkt. De heenwedstrijd tegen Dynamo staat volgende week op het menu, de terugwedstrijd de week nadien. Gent schakelde eerder Rapid Wien uit (2-1).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij Gent doorstoten tegen Dynamo Kiev?

Ja
47%
Nee
53%
(491 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws