Zo pakt KV Mechelen corona aan: vroege aankomst fans en 'corona-coaches'

Zo pakt KV Mechelen corona aan: vroege aankomst fans en 'corona-coaches'

Gepubliceerd: zaterdag 12 september 2020 om 13:48za 12-09-2020 om 13:48

KAS Eupen kreeg vrijdagavond de eer om als eerste Belgische club uit Eerste Klasse A weer supporters te ontvangen na de corona-uitbraak. Zaterdagnamiddag is KV Mechelen aan de beurt. Bestuurslid Gert Van Dyck legt uit welke maatregelen de club heeft genomen.

"Je ziet dat we van onze supporters wel een inspanning vragen. De wedstrijd is om 16u15 bijvoorbeeld, maar de eerste mensen worden al om 14u15 in het stadion verwacht. De fouillage gebeurt deze keer op een andere manier, namelijk met je rug naar de steward, om de partikels die mogelijk besmetting veroorzaken, te vermijden", legt Van Dyck uit bij VTM Nieuws.

KVM laat niets aan het toeval over. "We hebben zelfs heel veel afstand genomen, want als ik ga zitten, zit ik meer dan anderhalve meter van de andere mensen die in mijn buurt zitten", klinkt het. "Er is zelfs meer beenruimte tussen de stoelen dan bij de mensen die op de eigenlijke zittribunes zitten." Malinwa doet ook beroep op 'covid-coaches'. "Die zullen per compartiment met een rood bordje aanduiden wanneer de drankenstanden niet toegankelijk zijn", verklaart Van Dyck. "Zij staan in verbinding met mensen aan de toog."

"Wij hebben al doorgegeven aan de spelers om te beperken naar het vak van de supporters te lopen. Anders creëer je een emotionele reactie, zodat de supporters ook recht staan en naar de speler lopen. Dat zijn dingen die we proberen in de hand te houden", besluit hij hoopvol. In totaal worden zo'n 5.200 mensen verwacht in het AFAS Stadion.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws