Vanden Borre kan comeback niet forceren bij Anderlecht: Het verval komt snel

Vanden Borre kan comeback niet forceren bij Anderlecht: "Het verval komt snel"

12-09-2020 08:46
24

Een terugkeer in het eerste elftal van RSC Anderlecht zit er niet meteen meer in voor Anthony Vanden Borre (32), die de voorbije maanden hard werkte. Analist Gert Verheyen vermoedt dat zijn lange inactiviteit van drie jaar de reden is voor zijn mislukte comeback.

Anderlecht besliste deze week om Vanden Borre opnieuw naar de U21 stuurde om te trainen. "Onderschat niet het niveau om zomaar eventjes in eerste klasse mee te sjotten. Dat heeft niets met zijn talent of leeftijd te maken. Wel met ritme. Ik ben op mijn 49ste conditioneel wel in orde door te fietsen, maar dat wil niet zeggen dat ik morgen weer kan sjotten. Dat verval komt snel", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

"Ik heb na mijn loopbaan nog een jaar gespeeld bij ­Surfers Paradise, in het bedrijfsvoetbal. In mijn hoofd controleerde ik een bal en was ik daar ineens mee weg, maar mijn voeten dachten daar anders over. Dat is niet zo geestig. Net zomin als mannen die negentig minuten achter je gat lopen en ­tegen je poten stampen omdat je een ex-prof bent", besluit de analist en oud-speler van Club Brugge en Anderlecht.