Nieuw slachtoffer: ook wanhopig Roeselare kondigt haar faillissement aan

Nieuw slachtoffer: ook wanhopig Roeselare kondigt haar faillissement aan

11-09-2020 18:27 Laatste update: 18:40
16

KSV Roeselare is niet meer. Dat is alvast wat de club zelf bekendmaakt via de officiële kanalen. Deze vrijdag heeft de Raad van Bestuur beslist om de handdoek in de ring te gooien.

Roeselare zat eigenlijk al twee jaar in vieze papieren. Vorig seizoen, toen de club nog in Eerste Klasse B actief was, dreigde het nog op non-actief gezet te worden door een te hoog aantal opeenstaande schulden. Roeselare slaagde er ternauwernood in om de (door corona vroegtijdig gestaakte) competitie af te maken, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden.

Een licentie voor profvoetbal kregen de West-Vlamingen niet meer toegewezen. Niettemin gingen ze met verse moed op zoek naar overnemers. Die kwamen er ook, onder meer dankzij de inbreng van Sporting Lissabon. De toekomst leek verzekerd, maar de voorbije weken kwam er weer een kink in de kabel.

Tot op het laatste moment heeft het huidige bestuur getracht om een oplossing te vinden. Gesprekken met drie kandidaten draaiden echter op niets uit. Daarop heeft Roeselare besloten om zelf de stekker eruit te trekken. Die beslissing wordt vanavond bekrachtigd op de Raad van Bestuur. Na Sporting Lokeren is het de tweede club uit de 1B-reeks van vorig jaar die failliet gaat. Ook het voortbestaan van Excelsior Virton hangt aan een zijden draadje.