Wat met fans van Club Brugge na de match? “Moeilijk te voorspellen”

Wat met fans van Club Brugge na de match? “Moeilijk te voorspellen”

10-09-2020 11:35
118

Club Brugge neemt het zaterdagavond op tegen Waasland-Beveren. Voor de eerste keer dit seizoen mogen er in het Jan Breydelstadion weer fans aanwezig zijn. "Onze enige zorg is: wat zal er na de wedstrijd gebeuren?", aldus burgemeester Dirk De fauw (CD&V) in Het Nieuwsblad.

19.850 van de 24.000 abonnees van Club Brugge hopen er zaterdag bij te zijn. Donderdag krijgen ze van Blauw-Zwart te horen of ze geluk hebben. In het Jan Breydelstadion mogen er onder strikte voorwaarden 9.200 supporters tegen Waasland-Beveren aanwezig zijn.

In het stadion zijn de afspraken duidelijk. Men mag bijvoorbeeld enkel komen in een bubbel van maximaal vijf personen Maar na de match moeten de fans ook ergens naartoe. "Alles is zeer strik geregeld", aldus De fauw. "De grootste zorg van de politie is eerder waar de supporters ná de wedstrijd naartoe gaan, want dat is moeilijk te voorspellen."

De fans kunnen alvast naar de horeca in de buurt. De cafés op de bekende ontmoetingsplaats de Platse zijn open. De omgeving wordt wel afgesloten met hekken zodoende men kan controleren. Er is evenwel geen verbod op uitgaan. De coronamaatregelen zijn natuurlijk wel geldend in Brugge. "De regels voor de horeca blijven van toepassing: alle klanten moeten op hun stoel blijven zitten. Geen vrije stoelen meer betekent ook geen plaats meer", aldus nog de burgemeester.