Verheyen ziet werkpunt voor Doku: Tegen IJsland was dat niet aan de orde

Verheyen ziet werkpunt voor Doku: "Tegen IJsland was dat niet aan de orde"

09-09-2020 20:09
19

Jeremy Doku kreeg tegen IJsland zijn eerste basisplaats bij de Rode Duivels. De jonge winger van RSC Anderlecht was meteen goed voor een doelpunt in de 5-1 overwinning van België. Volgens Gert Verheyen heeft Doku een grote toekomst bij de nationale ploeg, maar wel als flankspeler.

Doku begon aan de wedstrijd op de plaats van Eden Hazard, in steun van diepe spits Michy Batshuayi. Na de rust ging hij een rij lager spelen op de flank. "Daar ligt wellicht zijn onmiddellijke toekomst in deze ploeg, als concurrent voor Yannick Carrasco of Thorgan Hazard", verklaarde Verheyen tijdens zijn analyse voor Het Nieuwsblad.

"Omdat Doku dan tegen de zijkant kan blijven en bovendien ook de concurrentie met ene Eden Hazard vermijdt. Alleen is nog niet gebleken of hij ook dat verdedigende werk kan. Tegen IJsland was dat niet aan de orde. Wel verrieden enkele mislukte balcontroles enige nervositeit, maar dat is niet nodig. Zijn knappe doelpunt zou hem moeten overtuigen dat hij bij de Duivels met dezelfde flair kan spelen als bij Anderlecht", besloot de analist.