'Bayern aast nog altijd op Ajax-talent, ook Spaanse speler staat op het lijstje'

'Bayern aast nog altijd op Ajax-talent, ook Spaanse speler staat op het lijstje'

09-09-2020 14:26

Het is een tijdje stil geweest rondom Sergiño Dest, maar Bayern München is volgens BILD nog altijd geïnteresseerd in de Ajax-back. Dest is echter niet de enige beoogde aanwinst van Der Rekordmeister.

Begin 2020 leek een Bundesliga-transfer van Dest al een kwestie van tijd: na de coronacrisis werd de deal echter 'on hold' gezet door Bayern. BILD meldt nu dat beide partijen nog altijd met elkaar in gesprek zijn: Bayern is op zoek naar een extra rechtsback en Dest is volgens het medium nog altijd in beeld.

De international van de Verenigde Staten heeft echter concurrentie van een niet nader genoemde speler uit Spanje, klinkt het. Bayern had vorig seizoen al een Spaanse rechtsback in de selectie: het verblijf Real Madrid-huurling Álvaro Odriozola is echter beperkt gebleven tot een half seizoen.

Benjamin Pavard en Joshua Kimmich zijn momenteel de enige alternatieven rechts achterin: Pavard mikt echter op een plekje centraal achterin en Kimmich kan ook fungeren als middenvelder. Dest ligt overigens nog tot 2022 vast bij Ajax. De vleugelverdediger werd vorig seizoen uitgeroepen tot Ajax-talent van het jaar.