Frans over zijn opvallende wederopstanding: Dat toont wel mijn ambitie

Frans over zijn opvallende wederopstanding: "Dat toont wel mijn ambitie"

Gepubliceerd: zondag 6 september 2020 om 18:21zo 06-09-2020 om 18:21

Frederic Frans is dit seizoen de onbewiste leider in de verdediging bij Beerschot, de revelatie van de eerste weken in de Jupiler Pro League. Begin vorig seizoen speelde Franse nog in de amateurreeksen bij Lierse Kempenzonen. Een opvallende wederopstanding van de 31-jarige verdediger.

Frans had nooit durven dromen dat hij nu opnieuw in de hoogste afdeling zou spelen. "De reden dat ik bij Lierse Kempenzonen tekende, was van familiale aard. Ik was na het failliet van Lierse SK halsoverkop naar Dundee United in Schotland vertrokken. Maar ik zat daar op hotel, met een kindje van drie maanden oud. Geen evidente situatie, zeker voor mijn vrouw", doet Frans zijn relaas bij Sport/Voetbalmagazine.

"Toen ik de gelegenheid kreeg om terug te keren naar België greep ik die kans. Er waren toen ook al gesprekken met Beerschot, maar het moest snel gaan en ik kreeg een mooi contract aangeboden bij Lierse. In feite ging ik ervan uit dat we vlot zouden promeveren, maar dat viel tegen."

Uiteindelijk tekende Frans enkele maanden later toch bij Beerschot. "Toen ze in de winter opnieuw informeerden, wilde ik wel de stap zetten. Ook al moest ik inleveren op salaris en contractduur. Dat toont wel mijn ambitie. Deze club is mij op het lijf geschreven. De vurige supporters, een vlotte verbinding met mijn thuis, een professioneel kader en ook een pak oude bekenden", besloot Frans.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws