Congolese bondscoach waarschuwt Belgische clubs: 'Frankrijk verdringt België'

Congolese bondscoach waarschuwt Belgische clubs: 'Frankrijk verdringt België'

06-09-2020 18:03
9

Standard heeft met de Congolees Jackson Muleka een nieuwe aanvaller aangetrokken. Volgens Christian N'Sengi, bondscoach van Congo én technisch directeur bij de voetbalbond, is het echter opvallend dat Belgische clubs tegenwoordig zo weinig belangstelling hebben voor de Congolese competitie.

Er loopt nochtans enorm veel talent rond volgens N'Sengi, jarenlang actief in België bij onder meer RSC Anderlecht. "Ik ben verbaasd dat een club zoals Anderlecht niet energie steekt in een partnerschap met Tout-Puissant Mazembe", vertelde hij tijdens een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"België sluit veel financiële deals af met Congo, maar op voetbalvlak zijn er weinig bewegingen tussen de twee landen. Terwijl het potentieel enorm is in Congo. Het zou eigenlijk een prioriteit moeten zijn. Intussen zijn landen als Frankrijk zich daar aan het settelen en zijn ze goed op weg om de Belgische clubs te verdringen."

N'Sengi sloot af met een tip voor de Belgische clubs. "Schrijf maar op: de volgende dit zal ontploffen is Isaac Tshibangu, een winger van 17 jaar die titularis is bij Mazembe. Hij is zo fenomenaal goed dat ik hem al heb opgenomen in de kern van de nationale ploeg. Tal van clubs volgen hem. Recent hebben twee Engelse ploegen informatie over hem ingewonnen bij mij, maar in België kent niemand hem blijkbaar", besloot N'Sengi.