Ook tegen IJsland met Lukaku in de spits? ‘Dimata is te groot risico’

Ook tegen IJsland met Lukaku in de spits? ‘Dimata is te groot risico’

06-09-2020 13:00
2

De eerste opdracht wisten de Rode Duivels met succes af te ronde, volgende dinsdag wacht met IJsland echter al een tweede uitdaging. Nordin Jbari doet al een voorzichtige voorspelling naar de opstelling, en meer bepaald de spitsenpositie.

Ondanks een lang en zwaar seizoen, mocht Romelu Lukaku toch gewoon aan de wedstrijd beginnen tegen Denemarken. Het is echter de vraag of Roberto Martinez het aandurft zijn topspits twee keer op korte tijd de wei in te sturen. RTBF-analist Jbari gelooft alvast van wel.

‘Lukaku zag er niet moe uit, hij speelde als een echte nummer negen in een wedstrijd die toch niet gemakkelijk was. Een sterke centrale as bij de Denen en weinig bruikbare ballen richting Lukaku. Hij woog echter op de verdediging en zorgde ook mee voor dat tweede doelpunt’, looft Jbari de prestatie van Lukaku.

Volgens Jbari is Lukaku dan ook lang niet uitgeblust, een tweede basisplaats tegen IJsland lijkt dus realistisch. ‘Ik denk dat het opnieuw Lukaku zal zijn. Dimata laten starten is vooralsnog te gevaarlijk, het risico is te groot. Al verbaasde het me wel dat Martinez hem niet liet invallen in het slotkwartier.’