Vercauteren spreekt voor het eerst na ontslag bij Anderlecht: Dit raakt me hard

Vercauteren spreekt voor het eerst na ontslag bij Anderlecht: "Dit raakt me hard"

29-08-2020 07:00
25

Frank Vercauteren trok onlangs de deur van het Lotto Park achter zich dicht. De 64-jarige leermeester moest bij RSC Anderlecht plaatsmaken voor Vincent Kompany, die vervroegd met voetbalpensioen ging en meteen T1 werd. Een einde in mineur, aldus Vercauteren.

"In mijn carrière werkte ik 34 jaar voor Anderlecht: als speler, als assistent, als coach. Het is de derde keer dat ik er moet vertrekken en dat gebeurde niet in onderling overleg. Dus ja, dit raakt me hard", vertelt een openhartige Vercauteren in Het Nieuwsblad. "Mijn enige plan was Anderlecht nog twee jaar coachen en dan stoppen als trainer."

Toch trapt Vercauteren niet na richting Anderlecht. "De ploeg zette alvast grote stappen vooruit sinds het begin van vorig seizoen. Dat is niet alleen mijn verdienste, maar ik had daar wel een bijdrage in. Maar goed, mijn ego is niet belangrijk. Als Anderlecht denkt beter te kunnen worden zonder mij, is het beter dat ik vertrek. Ik wil geen storend element zijn dat mensen afremt in hun werking."

Rol van Kompany
Plots werd Kompany T1 van Anderlecht. "Wat gebeurd is, kwam niet onverwacht. Ik ken Vincent al lang en wist van bij mijn aanstelling dat hij op een bepaald moment de hele ruimte zou vullen. Alleen is de timing onverwacht. Ik had gedacht dat Kompany hoofdcoach zou worden na een gewonnen EK of na een grote blessure. Nu nam hij die beslissing wel héél snel."

Na zijn laatste blessure besliste Kompany om te stoppen als speler en zich volop op zijn trainerscarrière te storten. Een opvallend keuze, dat vond ook Vercauteren. "Tot voor kort revalideerde Vincent zelfs nog vier uur per dag om opnieuw speler te worden, maar opeens had hij met het management gepraat om T1 te worden. De manier waarop kwetst me wel."