Maehle blikt vooruit op topper: Club Brugge staat onder zijn waarde geklasseerd

Maehle blikt vooruit op topper: "Club Brugge staat onder zijn waarde geklasseerd"

28-08-2020 10:00
22

Zondag staat de topper KRC Genk-Club Brugge op het programma. Beide teams zoeken momenteel nog naar hun beste vorm. In Het Belang van Limburg blikte rechtsachter Joakim Maehle vooruit op de wedstrijd.

In de aanloop naar de topper ziet Maehle dat ook de motor Club Brugge sputtert, maar hij verwacht geen rustige middag. “Natuurlijk staat Club Brugge onder zijn waarde geklasseerd. Ik verwacht hen messcherp aan de aftrap”, zegt Maehle. De Deen denkt dat de lege stadions er voor iets tussen zitten dat kleinere clubs beter presteren: “Kleine ploegen overtreffen zich tegen de toppers, die de paar procenten extra van hun sterke twaalfde man missen. We hadden het zelf aan de hand tegen OH Leuven”, aldus Maehle.

 Binnen eigen club weet Maehle dat de aansluiting bij de top hebben gemist tegen OH Leuven. “Maar daar heeft iedereen zijn lessen uit getrokken, ik zag een prima reactie op Sclessin”, besluit de Deen. Al bij al is hij tevreden over de competitiestart. “Vooraf had ik me in dit puntentotaal kunnen vinden. Zulte Waregem en Standard zijn twee lastige verplaatsingen, niet veel ploegen zullen daar een 4 op 6 uit puren.”