Barça weigert vertrek Messi te accepteren: 'Beide partijen verdienen dit niet'

Barça weigert vertrek Messi te accepteren: 'Beide partijen verdienen dit niet'

26-08-2020 14:00
15

FC Barcelona is op zoek naar een oplossing in de kwestie-Lionel Messi. Dat stelt Ramon Planes, de nieuwe technisch directeur in Camp Nou. De vertrekwens van Messi is ook in Camp Nou ingeslagen als een bom.

Barça presenteerde woensdag het Portugese toptalent Trincão, dat voor 31 miljoen euro overkomt van Sporting Braga. Op de persconferentie ging het echter vooral over Messi. "Het is belangrijk nieuws, maar we denken nog steeds over Messi als een speler van FC Barcelona", aldus Planes.

De Argentijnse vedette wil transfervrij vertrekken en beroept zich op een ontsnappingsclausule. "Je moet enorm respect hebben voor Messi en zijn geschiedenis bij de club. We denken niet in clausules in contracten en dergelijken", reageert Planes.

"Messi's huwelijk met Barcelona heeft beide partijen veel gegeven. We werken eraan om Messi te overtuigen en om de beste oplossing te vinden voor hem en voor Barcelona. Er is geen verdeeldheid binnen de club over Leo. Iedereen die voetbal begrijpt wil hem hier hebben. Hij is een winnaar."

"De club werkt intern aan het nieuwe project. Ronald Koeman heeft gezegd dat hij achter gesloten deuren met de spelers gaat praten. Dat heeft hij gedaan en dat doet hij nog steeds", doelt Planes op onder meer Luis Suárez, die te horen kreeg dat hij weg moet. "Je moet respect hebben voor spelers die veel aan Barcelona gegeven hebben. Dit zijn moeilijke momenten en soms moeten er pijnlijke besluiten genomen worden, maar dit zijn privégesprekken."

De berichten dat Messi zich komende maandag niet gaat melden voor de eerste training, drukt Planes de kop in. "Messi heeft ons niet verteld dat hij niet meer komt trainen. Maar alle communicatie blijft tussen de twee partijen. We gaan niet live uitzenden wat er gezegd wordt uit respect voor elkaar. We willen de dialoog gaande houden."

"We werken er hard aan om het team beter te maken dan vorig seizoen. We halen spelers als Pedri en Trincão om een jong en winnend team te bouwen. Het is geen conflict tussen Messi en Barcelona, beide partijen verdienen dit niet. We werken er hard aan om van Barça weer een winnend team te maken", besluit de technisch directeur van Barça.