VP ANALYSE: Vormer en Vanaken krijgen de motor van Club Brugge niet op gang

VP ANALYSE: Vormer en Vanaken krijgen de motor van Club Brugge niet op gang

23-08-2020 18:00 Laatste update: 18:30
2

Club Brugge blijft achter met een 3 op 9 na twee thuisnederlagen kan Club Brugge onmogelijk tevreden zijn. Beerschot daarentegen staat zowaar aan de leiding in 1A. VoetbalPrimeur.be zet voor jullie enkel belangrijke zaken van de wedstrijd op een rijtje.

Defensieve fouten kosten Club Brugge punten
Wat vorig seizoen de ruggengraat van het succes was bij Club Brugge blijkt dit seizoen de achilleshiel te zijn. Na drie wedstrijden ver heeft de Brugse defensie al twee maal boter op het hoofd bij de twee tegendoelpunten. Als het de positieve vibe van het kampioenenseizoen terug wil oppikken dan mogen zo’n fouten niet meer gemaakt worden. Na Brandon Mechele, tegen Charleroi, was er vandaag miscommunicatie tussen Krépin Diatta en Clinton Mata die voor de 0-1 zorgde. Het feit dat de defensie van Club Brugge voortdurend wijzigt omwille van blessures mag niet ingeroepen worden als excuus.

Oostenrijks fenomeen
Raphael Holzhauser had vorig seizoen een groot aandeel in de opmars van Beerschot-Wilrijk naar 1A. De Oostenrijkse spelmaker heeft een levensgevaarlijke linkervoet die de tegenstanders van 1A ondertussen nu ook al in de gaten zullen houden. In drie wedstrijden tekent de Oostenrijker al voor 3 doelpunten en 2 assists, dit zijn mooie statistieken die Holzhauser kan voorleggen bij zijn entree in de hoogste afdeling van onze competitie. Als hij dit tempo kan vasthouden doorheen het gehele seizoen zal de Oostenrijker een ferme kandidaat zijn voor ‘speler van het seizoen’.

Sterkhouders niet op niveau
Alle sterkhouders van vorig seizoen die dit Club Brugge door de competitie lieten stomen zijn voorlopig nog ver onder hun niveau. Hans Vanaken, Ruud Vormer, Clinton Mata allemaal bereiken ze niet het niveau dat we van hen gewoon zijn. Dit is voelbaar in het spel van Club Brugge, vooral het duo Vanaken – Vormer krijgen de motor van dit Club Brugge niet op gang. De flitsen van Diatta zijn ook niet constant genoeg om de motor aan te slaan. Het Club Brugge van vorig jaar is voorlopig nog niet te herkennen in de nieuwe competitie.