VP 11 Van De Week Speeldag 2: Keeper blijft staan, nieuweling van Anderlecht

VP 11 Van De Week Speeldag 2: Keeper blijft staan, nieuweling van Anderlecht

18-08-2020 09:00 Laatste update: 18:00
3

Ook op Speeldag 2 kregen we weer spektakel te zien op de Belgische velden, zij het dan vanuit onze zetel. Dit zijn de spelers die ons op deze speeldag het meest zijn opgevallen. 

Twee op twee voor Koffi
Het is nu al heel duidelijk: Hervé Koffi is een onwaarschijnlijke aanwinst voor Moeskroen. De Burkinees is een muur in de goal en heeft in twee wedstrijden al voorganger Jean Butez doen vergeten. Hij pakte tegen KV Mechelen zelfs twee keer na elkaar een penalty, maar moest zich bij de derde poging toch gewonnen geven. Ongetwijfeld heel frustrerend voor de huurling van Lille.

Nieuwkomer bij Anderlecht
De fans van Anderlecht maakten zondag kennis met Bogdan Mykhaylichenko. De man met de onmogelijke naam pakte uit met een mooie dribbel en perfecte afwerking. Lang niet slecht voor een linksback! Op rechts kiezen we met Maxime Busi voor een echte rots bij Sporting Charleroi. Enkel een heel straffe winger zal hem dit seizoen kunnen passeren.

Het centrale duo bestaat deze week uit Frédéric Frans en Aleksandar Vukotic. Die eerste won met Beerschot, de tweede verloor met Waasland-Beveren. Beide heren zijn enorm betrouwbaar in de lucht en ook hun positiespel mag gezien worden. Een duo waar geen enkele spits graag tegen zou spelen.

Veel techniek en stalen longen
Voor het evenwicht op het middenveld zorgt Hannes Van Der Bruggen. Tegen zijn ex-ploeg KAA Gent wilde hij zich duidelijk bewijzen. Hij was overal op het veld te vinden en zorgde uiteindelijk ook voor het winnende doelpunt. Hij stort KAA Gent zo heel vroeg in een mini-crisis.

Met Van Der Bruggen als slot op de deur kiezen we met een gerust hart voor twee aanvallende middenvelders. Raphael Holzhauser is geen snelheidsduivel, maar heeft een bijzonder gave techniek en knalde ook een prachtige vrijschop binnen. Selim Amallah moest even opwarmen bij Standard, maar scoorde een heerlijke volley en was in de tweede helft een gesel voor Waasland-Beveren.

Diatta wordt wakker
Vorige week kreeg Krépin Diatta nog kritiek vanwege zijn lakse speelstijl, maar vooral de positie maakt wel een verschil voor hem. Op rechts speelt hij altijd beter dan op links. Zijn twee doelpunten voor Club Brugge mochten er zijn.

Ook Guy Mbenza maakte twee goals voor Brugge, maar dan wel bij Cercle. Mbenza deed op die manier Antwerp de das om en kreeg zelfs felicitaties van landgenoot Dieumerci Mbokani. Kaveh Rezaei voelt zich bij Sporting Charleroi weer goed en maakte de enige goal tegen KV Oostende.