Shakhtar Donetsk met speels gemak langs FC Basel en treft Inter

11-08-2020 22:54
7

Shakhtar Donetsk heeft zich zonder al teveel moeite geplaatst voor de halve finale van de Europa League. FC Basel had niets in te brengen tegen de Oekraïners en ging kansloos met 4-1 onderuit. Shakhtar neemt het volgende week in de halve finale op tegen het Internazionale van Romelu Lukaku.

Shakhtar had in de vorige ronde al eenvoudig afgerekend met VfL Wolfsburg. Ook Basel was geen partij. De start van de topclub uit Oekraïne had niet beter gekund. Al binnen twee minuten profiteerde Junior Moraes van een keepersfout van Djordje Nikolic. Hij kopte de 1-0 binnen.

Op een paar kleine kansen na wist Basel amper gevaarlijk te worden. Shakhtar bleef het overwicht houden en verdubbelde de voorsprong na ruim twintig minuten spelen toen Taison een van richting veranderd schot achter Nikolic zag belanden. Grote kansen op 3-0 waren er ook, maar die viel niet.

Het was in de tweede helft wachten op het moment dat Shakhtar de allesbeslissende goal zou maken. Basel wist niets te creëeren en stond vrijwel de gehele tweede helft met de rug tegen de muur. Toen Alan Patrick een kwartier voor tijd een strafschop binnenschoot, was het definitief gedaan voor de Zwitsers. Een minuut voor tijd werd het ook nog 4-0 door Dodo. De ingevallen Ricky van Wolfswinkel bepaalde de eindstand op 4-1.