Gent zit met probleem: Door het vertrek van David worden ze geen kampioen

Gent zit met probleem: "Door het vertrek van David worden ze geen kampioen"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 11:53zo 09-08-2020 om 11:53

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 12:06zo 09-08-2020 om 12:06

KAA Gent duikt het nieuwe seizoen in als de grote uitdager van Club Brugge. De Buffalo's hebben kosten nocht moeite gespaard om de titelambities kracht bij te zetten. Analist Wim De Coninck is echter sceptisch over de kansen.

"De verdediging was hun eerste zorg. Ik geloof evenwel niet dat Gent dit seizoen defensief sterker zal zijn", opent hij zijn analyse bij De Zondag. "Tegen Lyon zag ik ze toch nog veel kansen weggeven. Flankverdedigers Botaka en Nurio zijn geen pure verdedigers, afwachten of dat grotere zekerheden zijn dan Castro-Montes en Mohammadi. Ik weet niet eens of Nurio zomaar Mohammadi zal verdringen. Maar hij heeft wel zes miljoen euro gekost, hé", verwijst De Coninck naar de transfersom van Nurio.

"Centrale verdediger Arslanagic is dan weer eerder een versterking in de breedte of een vervanger voor Ngadeu, als die zou vertrekken. En Plastun deed het centraal vorig seizoen wel goed. Denken dat veel verdedigers halen volstaat om defensief sterker te zijn is gezien het aanvallende voetbal van Thorup toch naïef", oordeelt De Coninck.

Zonder David geen kampioen
En dan is er nog dat andere hete hangijzer. "Dat Jonathan David nu toch naar Lille trekt, is toch bepalend. Al kan men een dure vervangern halen, iemand met de kwaliteiten en cijfers van David vinden, wordt onmogelijk. Door het vertrek van David worden ze geen kampioen, denk ik", is de conclusie van De Coninck. "Hoewel Gent gezien hun aankooppolitiek al vooraf zijn verkoop heeft ingecalculeerd, geloof ik."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws