Mata ziet het niet makkelijk worden voor Club Brugge: 'De match van hun leven'

Mata ziet het niet makkelijk worden voor Club Brugge: 'De match van hun leven'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 19:58vr 07-08-2020 om 19:58

Club Brugge slaagde er afgelopen weekend niet in om de Beker van België in huis te halen. Het verloor met het kleinste verschil van Antwerp. Vorig seizoen won Club Brugge de titel nog met vijftien punten voorsprong. Clinton Mata denkt niet dat het nu even makkelijk zal worden.

"Je merkt dat er jaloezie is", zegt de verdediger van Club Brugge in Het Nieuwsblad. "Vorig seizoen was het al Club Brugge wat de klok sloeg. Vandaag is iedereen gemotiveerd tegen ons. Alsof de match tegen Club de match van hun leven is", geeft hij aan.

"De titel haalden we door teamspirit en constant te zijn. Beter doen wordt moeilijk. Ook omdat het menselijk is dat je na zo’n jaar een tikje verslapt, al is het onbewust. Maar we gaan toch vijf à tien procent beter moeten zijn. Ons doel na zaterdag is niet veranderd: de titel pakken", vertelt Mata.

Club Brugge krijgt meteen een moeilijke opdracht om de competitie mee te beginnen. Zaterdag opent Blauw-Zwart de competitie met een partij tegen Charleroi, dat vorig seizoen op een derde plek eindigde.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Club Brugge nog altijd de favoriet?

(256 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws