'Westerlo wil in 1A spelen, of compensatie van 5 miljoen euro … per speeldag'

'Westerlo wil in 1A spelen, of compensatie van 5 miljoen euro … per speeldag'

06-08-2020 11:28
52

Het is de bedoeling dat weekend het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League start met achttien ploegen inclusief Waasland-Beveren, Beerschot en Oud-Heverlee Leuven, maar zonder Westerlo. Westerlo wil daar nog verandering in brengen en hoopt alsnog op een ticket voor 1A. Anders wil de club veel geld zien.

Waasland-Beveren kreeg via de rechter een plaats in de Jupiler Pro League. Westerlo hoopt op een gelijkaardig scenario. In de Kempen vindt men dat recht heeft op plaats in de Jupiler Pro League, omdat het vorig seizoen in 1B het meeste punten pakte. Westerlo toont weinig begrip dat OHL als verliezend promotiefinalist wel mag stijgen.

Dinsdag trok Westerlo naar de rechtbank. Het eist promotie. Mag Westerlo niet promoveren? Dan wil het per speeldag dat het niet in 1A zit vijf miljoen euro ontvangen van de Pro League. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Ook Waasland-Beveren kwam eerder met die eis.

De Pro League wil momenteel niets weten van de eis van Westerlo. De rechtbank komt normaal donderdag al ter beschikking.

No Poll