Bondscoach Martinez blikt terug op teleurstelling: ‘Frankrijk verdiende de winst’

Bondscoach Martinez blikt terug op teleurstelling: ‘Frankrijk verdiende de winst’

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 16:00wo 05-08-2020 om 16:00

We worden nog steeds collectief slecht gezind als we aan Frankrijk – België terugdenken. De halve finale op het wereldkampioenschap in Rusland laat nog steeds een wrange nasmaak achter, coach Roberto Martinez heeft het verlies inmiddels kunnen plaatsen

Wat als? Het is een vraag die mening landgenoot zich ongetwijfeld al meermaals heeft gesteld. Wat als die bal van Alderweireld binnen gaat, was België dan wereldkampioen geworden? We zullen het nooit weten, wat wel vast staat is dat Frankrijk uiteindelijk de wereldtitel op zak stak. Dat Frankrijk op weg naar die triomf zich voorbij België knokte was verdiend, aldus Roberto Martinez.

"Frankrijk heeft in defensief opzicht volgens een duidelijke filosofie gespeeld. Ze hebben de overwinning verdiend, daar is geen discussie over", toont de bondscoach zich groots in het verlies bij RTBF. Martinez weet inmiddels ook waar het schoentje wrong bij de Rode Duivels.

"Het verlies van Thomas Meunier heeft ons toen zwaar getroffen. We moesten daardoor ook Nacer Chadli van positie wisselen en dat verstoorde het evenwicht in onze ploeg", analyseert Martinez.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie verdiende de overwinning het meest?

(52 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws