Opvallend: Bij competitie met 18 ploegen moét competitiestart uitgesteld worden

Opvallend: Bij competitie met 18 ploegen moét competitiestart uitgesteld worden

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 13:13vr 31-07-2020 om 13:13

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 13:20vr 31-07-2020 om 13:20

De competitie in België ondergaat mogelijk een bijzonder grote verandering. Op de Algemene Vergadering beslist men momenteel of er volgend seizoen met meer dan zestien ploegen wordt gespeeld. Maar dat kan ook voor extra weken zonder voetbal zorgen.

Enkele weken geleden maakte men de kalender voor komend seizoen bekend. Dat was een kalender met daarin zestien ploegen, die aan de competitie gingen beginnen op 7 augustus. De kans bestaat echter dat we volgend seizoen een competitie van zeventien of achttien ploegen gaan krijgen. Eén probleem: dan kan de competitie helemaal niet op 8 augustus beginnen.

In het bondsreglement van de KBVB staat namelijk dat de kalender voor het nieuwe seizoen minstens veertien dagen voor de start bekend gemaakt moet worden. Aangezien we nu amper zeven dagen verwijderd zijn van het nieuwe seizoen, zal de competitiestart dus uitgesteld moeten worden voor de Belgische clubs. We kunnen dan ten vroegste op 14 augustus opnieuw beginnen met competitievoetbal.

Vrijdag beslist men op de Algemene Vergadering of we volgend seizoen met achttien ploegen voetballen. Dan wordt het dus ook duidelijk of we laten aan het seizoen zullen moeten beginnen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws