Geen Kompany in kleedkamer Anderlecht: Hij wil ontzag houden als speler-trainer

Geen Kompany in kleedkamer Anderlecht: "Hij wil ontzag houden als speler-trainer"

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 19:15do 30-07-2020 om 19:15

Met Vincent Kompany haalde RSC Anderlecht afgelopen zomer een grote naam in huis. Hij werd aangekondigd als speler-trainer, wat volgens de regels van de Licentiecommissie niet mag. Anderlecht greep in, maar toch lijkt Kompany toch nog een trainersrol te hebben bij paars-wit.

Anderlecht kreeg flink wat kritiek van de Licentiecommissie, dat aangaf dat een rol als speler-trainer niet werd toegestaan. Paars-wit hield echter altijd vol dat Kompany enkel een inspirator was, maar volgens Michel Vlap is Kompany toch ook trainer bij de Brusselaars.

Dat onthult de Nederlander in Het Nieuwsblad. "Buiten het veld zien we hem niet veel. Hij kleedt zich ook elders om. Logisch, aangezien hij dat ontzag wil houden als speler-trainer. En hij moet trainingen maken", geeft de Nederlander aan.

Aanwezige Kompany
Op het trainingsveld laat Kompany zich wel vaak horen. "Daar is hij heel aanwezig. Als we partijtjes doen en hij wint niet, dan mag hij het horen. Dan hebben we een dolletje met hem. Hij wil dat ik een ervaren speler word, dat die jonge jongens naar mij opkijken", klinkt het.

Inmiddels heeft Anderlecht met Franky Vercauteren ook een trainer aangesteld, al lijkt Kompany toch ook nog een rol te spelen als coach bij de Brusselaars. Ook tijdens de oefenwedstrijden van paars-wit dit seizoen stond Kompany stevig te coachen langs de zijlijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws