Harde maatregel: alle regionale wedstrijden verboden tot 25 augustus

Harde maatregel: alle regionale wedstrijden verboden tot 25 augustus

28-07-2020 18:30 Laatste update: 18:30
7

Tot 25 augustus zullen er geen amateurwedstrijden plaatsvinden in België. Dat bevestigt Voetbal Vlaanderen bij Sporza. In Antwerpen gaat het een stap verder: daar mogen de clubs ook niet trainen.

De regel zal minstens gelden tot eind augustus, maar kan natuurlijk verlengd worden. Alle wedstrijden die lager zijn dan profvoetbal worden afgelast, van Eerste Nationale tot Vierde Provinciale én de Beker Van België. Ook wedstrijden van de U21 en U19 gaan niet door.

Vanaf de U17 mogen er wél vriendschappelijke wedstrijden gespeeld worden, maar alleen met de ouders als toeschouwers langs de kant. Toernooien zijn ook verboden. In Antwerpen mogen er ook geen trainingen doorgaan van niet-profclubs. 

Marc Van Craen, de voorzitter van Voetbal Vlaanderen, zag weinig andere opties. "We hebben deze beslissing genomen omdat we vonden dat het onze plicht was om onze verantwoordelijkheid te nemen. Minister van Sport Ben Weyts gaf het advies om te spelen zonder publiek. Dat vond hij heel belangrijk. Dat zien wij niet zitten en daarom hebben we beslist om een stap verder te gaan."