Clement kijkt uit naar finale: Antwerp gehavend? Daar kiezen ze zelf voor

Clement kijkt uit naar finale: "Antwerp gehavend? Daar kiezen ze zelf voor"

27-07-2020 10:45 Laatste update: 10:55
65

Club Brugge is zaterdag de favoriet voor de bekerfinale. Antwerp zag al heel wat spelers vertrekken is dus verzwakt, maar dat ziet coach Philippe Clement als hun eigen keuze. 

"Dat is iets waar ze zelf voor gekozen hebben. Het was hun eigen keuze om die spelers niet te houden of geen nieuw contract te geven. Dat kon hier bij ons ook, maar is niet geval", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

Ivan Leko duwt Club Brugge resoluut in de favorietenrol. "Dat wij favoriet zijn? Ik ken Ivan heel goed. We hebben samengespeeld en tegen elkaar gecoacht - het enige wat hij wil is die wedstrijd winnen. Het wordt een heel intense, kwalitatieve bekerfinale. Met twee ploegen die geschiedenis kunnen schrijven. Wij kunnen een derde dubbel pakken in onze historie, Antwerp kan voor het eerst in lange tijd nog eens een prijs winnen." 

De oefenpartij tegen Lille was alvast een succes voor Club. Het won met 2-0. "We staan waar we moeten staan. Veel dingen kunnen nog beter, maar ik zal Ivan niet slimmer maken. Hij is al slim genoeg (lacht)."