Van Eetvelt laat zich uit over mogelijke vervanger van Kompany bij Anderlecht

Van Eetvelt laat zich uit over mogelijke vervanger van Kompany bij Anderlecht

24-07-2020 20:45
11

RSC Anderlecht zal het nieuwe seizoen aanvatten zonder Vincent Kompany. De verdediger raakte in de oefenpartij tegen Saint-Etienne geblesseerd en dreigt nu tot begin september aan de kant te moeten staan. Zal paars-wit nu anticiperen met een vervanger?

Een officiële bevestiging over het blessurenieuws van Kompany kwam er nog niet, maar CEO Karel Van Eetvelt liet er zich bij RTBF wel over uit. "Het is altijd moeilijk om voorspellingen te doen bij spierblessures, maar laat ons zeggen dat zijn afwezigheid enkele weken tot een maand zal duren. Langer dan een maand? Laat ons hopen van niet", geeft hij aan.

Een vervanger voor Kompany zal niet gehaald worden. Die wil Anderlecht intern vinden. "Het is vooral een zware klap voor Vincent, want hij was goed voorbereid en was klaar voor het seizoen. Over de ploeg maak ik me niet veel zorgen, want we hebben goede vervangers", aldus Van Eetvelt.

In de huidige ploeg heeft Anderlecht achterin Derrick Luckassen, Marco Kana, Ognjen Vranjes, Elias Cobbaut en Hannes Delcroix rondlopen die eventueel Kompany kunnen vervangen.