Generale repetitie voor Lyon: ‘Gent kan niet winnen van Lens’

21-07-2020 18:00
6

KAA Gent heeft zijn derde oefenwedstrijd niet winnend kunnen afsluiten, tegen RC Lens werd het 1-1.

Gent begon met aanwinst Jordan Botaka tussen de lijnen, in doel kreeg Davy Roef het vertrouwen. Die laatste mocht zich na achttien minuten al omdraaien. Lens maakte handig gebruik van mistasten achterin en toonde zich trefzeker vanop de elfmeter.

Nadien zijn de grootste kansen voor Gent, de aanvalslust wordt uiteindelijk ook beloond. Na een halfuur spelen is het ditmaal Lens dat een penaltyfout begaat, kapitein van dienst Botaka zet de strafschop om.

Na de rust blijft Gent de dominante ploeg. Tien minuten voor tijd kan Niangbo de wedstrijd beslissen, de spits besluit echter op de paal. Beide ploegen verdelen uiteindelijk de punten, Gent mag zich opmaken voor de volgende opdracht: Olympique Lyon.