Clement is de juridische soap beu en hekelt één ding: Ik mis leiderschap

Clement is de juridische soap beu en hekelt één ding: "Ik mis leiderschap"

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 14:43za 11-07-2020 om 14:43

Laatste update: zaterdag 11 juli 2020 om 14:48za 11-07-2020 om 14:48

Kan de competitie nu wel of niet starten tijdens het weekend van 8 augustus? De hele soap die errond hangt begint Philippe Clement stilaan de spuigaten uit te lopen. "Het is dramatisch voor het product 'voetbal'", zegt hij bij Het Laatste Nieuws.

Rechtszaak hier, beslissing van het BAS daar. De afgelopen maanden werden we overspoeld door dergelijke berichten en het einde lijkt nog steeds niet in zicht. Club Brugge-coach Clement denkt er het zijne van. "Het is vooral dramatisch voor voetbal als product", zegt hij. "Zij die sowieso al minder voeling hadden met voetbal, gaan nu een afkeer krijgen. En zij die wél graag voetbal zien, raken de situatie stilaan beu – zoals ik."

Volgens Clement ligt de oorsprong van dit juridisch geharrewar bij de leiding. "Ik mis leiderschap, iemand die beslist. Als er iets is beslist, waarom wordt daar dan op teruggekomen? Zo blijven we bezig", vindt hij.

Ook zijn ex-club Waasland-Beveren, dat zich onheus behandeld voelt door de degradatie naar 1B, houdt kar aan het rollen. Vindt Clement goed dat de club nu weer naar het BAS stapte? "Neen. Ik hoop dat er nu snel duidelijkheid komt. Het voetbal verliest aanhangers – in de politiek, sponsors, supporters,…"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Verliest het voetbal aanhangers door deze situatie?

(280 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws