Clement is de juridische soap beu en hekelt één ding: Ik mis leiderschap

Clement is de juridische soap beu en hekelt één ding: "Ik mis leiderschap"

11-07-2020 14:43 Laatste update: 14:48
28

Kan de competitie nu wel of niet starten tijdens het weekend van 8 augustus? De hele soap die errond hangt begint Philippe Clement stilaan de spuigaten uit te lopen. "Het is dramatisch voor het product 'voetbal'", zegt hij bij Het Laatste Nieuws.

Rechtszaak hier, beslissing van het BAS daar. De afgelopen maanden werden we overspoeld door dergelijke berichten en het einde lijkt nog steeds niet in zicht. Club Brugge-coach Clement denkt er het zijne van. "Het is vooral dramatisch voor voetbal als product", zegt hij. "Zij die sowieso al minder voeling hadden met voetbal, gaan nu een afkeer krijgen. En zij die wél graag voetbal zien, raken de situatie stilaan beu – zoals ik."

Volgens Clement ligt de oorsprong van dit juridisch geharrewar bij de leiding. "Ik mis leiderschap, iemand die beslist. Als er iets is beslist, waarom wordt daar dan op teruggekomen? Zo blijven we bezig", vindt hij.

Ook zijn ex-club Waasland-Beveren, dat zich onheus behandeld voelt door de degradatie naar 1B, houdt kar aan het rollen. Vindt Clement goed dat de club nu weer naar het BAS stapte? "Neen. Ik hoop dat er nu snel duidelijkheid komt. Het voetbal verliest aanhangers – in de politiek, sponsors, supporters,…"

No Poll