Chaos in Jupiler Pro League: 'Deel wil 16 clubs, anderen vrezen uitstel competitiestart'

Chaos in Jupiler Pro League: 'Deel wil 16 clubs, anderen vrezen uitstel competitiestart'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 07:00vr 10-07-2020 om 07:00

Het BAS verklaarde de degradatie van Waasland-Beveren ongeldig, maar de Pro League houdt vast aan het format met zestien teams in Eerste Klasse A. Via juridische achterpoortjes wil men de huidige kalender behouden. Al dreigt de start van het nieuwe voetbalseizoen uitgesteld te worden.

Vooral de G5 met ook Royal Antwerp FC en Sporting Charleroi willen graag het huidige format behouden. 'Waasland-Beveren meent echter dat een competitie met 18 de oplossing is. En ook steeds meer andere clubs vinden dat het beste. Er is al een kalender voor 18 clubs opgesteld - zelfs mét mini-play-offs - en in dat scenario zouden ook Beerschot en OHL blij zijn', aldus Het Nieuwsblad.

De eerstvolgende Algemene Vergadering kan ten vroegste op 24 juli doorgaan, amper twee weken voor de voorziene competitiestart. 'Bovendien beseffen heel wat clubs dat het onbegonnen werk is om weer aan een 80 procent meerderheid te geraken voor een competitie met 16. Velen zijn de soap beu en vrezen dat straks ook nog de competitiestart moet worden uitgesteld door juridisch gehakketak.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Begrijp je de beslissing van het BAS?

(730 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws