Waasland-Beveren legt uit: 'BAS oordeelt dat we ons nog konden redden'

Waasland-Beveren legt uit: 'BAS oordeelt dat we ons nog konden redden'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 21:19wo 08-07-2020 om 21:19

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 21:32wo 08-07-2020 om 21:32

Een nieuwe bom onder het Belgische voetbal. Het BAS heeft besloten de Algemene Vergadering van 15 mei nietig te laten verklaren. Daarmee is Waasland-Beveren (tijdelijk) niet gedegradeerd. Op de officiële website geeft Waasland-Beveren meer uitleg.

"In een lijvige beslissing van maar liefst 117 pagina’s heeft het BAS geoordeeld dat er door de Pro League geen verantwoording, laat staan een redelijke verantwoording, werd gegeven voor het verschil in behandeling tussen 1A en 1B", zegt clubadvocaat Tom Robouts. "De competitie in 1A werd stopgezet en W-B werd als degradant aangeduid, 1B werd niet stopgezet om de terugwedstrijd van de promotiefinale te laten spelen."

"Het BAS gaat nog verder", gaat hij verder. "Het stelt dat het zeker niet uitgesloten was dat W-B zich nog sportief had kunnen redden. Het BAS verwijst hier zelfs voor naar de laatste speeldag van het vorige seizoen. Feitelijk zegt het BAS dus hetzelfde als hetgeen dat ook door het BMA reeds werd gesteld, namelijk dat er in deze beslissing een schijn van discriminatie schuilgaat", vertelt Rombouts.

"Het BAS verwijst ook naar de uitspraken in Nederland en Frankrijk die volgens hen wel coherent werden genomen. Als gevolg hiervan heeft het BAS ook de reglementswijziging die door de Hoge Raad van de KBVB werd goedgekeurd, vernietigd", klinkt het.

Te snelle beslissing
Er wordt ook met de vinger naar de Pro League gewezen, die al flink wat kritiek kreeg. "Het is duidelijk dat de Pro League voor haar beurt heeft gesproken en te snel is willen gaan met haar beslissingen van de voorbije dagen", aldus Rombouts. "Namens de club stelde onze afgevaardigde op de vergadering nog voor om de vergadering uit te stellen tot na de beslissing van het BAS, doch hier wou de Pro League niet van weten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Begrijp je de beslissing van het BAS?

(730 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws