Van Damme mikt op ploeg in Eerste Klasse A: Nog nooit zo fit geweest

Van Damme mikt op ploeg in Eerste Klasse A: "Nog nooit zo fit geweest"

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 16:00di 07-07-2020 om 16:00

Voor Jelle Van Damme zit het voetballen er nog niet op. Althans, toch niet als het zelf van de 36-jarige verdediger afhangt. Hij is op zoek naar een nieuwe club.

Na een rampjaar bij Lokeren, dat failliet werk verklaard, zit Van Damme zonder club. Toch hoopt hij snel een nieuwe uitdaging te vinden. "Ik wil wel alleen nog iets doen waar ik zelf 100 procent achter sta. Iets dat volledig binnen het plaatje past", klinkt het bij Sporza. "Ik wil me nog 1 à 2 jaar ergens amuseren. Dat primeert bij mij."

Van Damme mikt ook hoog. "Ik hoop sowieso op een club uit 1A. Ik heb mijn cv al op tafel gegooid bij Standard, maar daar is nog niets concreets uit gekomen. Veel clubs happen nog niet toe om verschillende redenen", aldus Van Damme.  "We zijn ook nog maar begin juli. Bepaalde competities zijn nog bezig, de transferperiode moet eigenlijk nog beginnen."

De verdediger wordt in oktober al 37, maar voelt zich naar eigen zeggen nog topfit. "Ik ben nog nooit zo fit geweest in het tussenseizoen als nu, ik heb ervaring en ik ken de Belgische competitie. Ik kan bepaalde clubs nog iets bijbrengen in gelijk welke rol", vertelt hij. "Zodra de Belgische competitie begonnen is, zullen er volgens mij opportuniteiten komen. De teams zullen na enkele speeldagen analyseren welk soort speler ze nog missen. Dan is het aan mij om klaar te zijn", besluit Van Damme.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Van Damme nog goed genoeg voor een club uit 1A?

(257 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws