Vranjes lovend: “Hij zei dat Anderlecht een toporganisatie en niveau heeft”

Vranjes lovend: “Hij zei dat Anderlecht een toporganisatie en niveau heeft”

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 09:26di 07-07-2020 om 09:26

Ognjen Vranjes is terug bij RSC Anderlecht. Het woelwater staat vooral bekend om zijn fratsen buiten het veld, maar volgens Dmitro Chygrynskiy kan hij weldegelijk van waarde zijn voor paars-wit.

Chygrynskiy was een sterk defensief duo met Vranjes bij AEK Athene. “Om eerlijk te zijn was ik het brein van de defensie en Vranjes de rest. De fysieke power. Ik denk dat dat bij Anderlecht ook moet lukken met Vincent Kompany. Daarnaast moet de coach vooral praten met Ogi. Veel praten. Soms moet je hard zijn, maar de vertrouwensband moet altijd intact blijven. Dan krijg je veel terug.”

Vranjes kreeg veel kritiek in zijn eerste jaar bij Anderlecht. Uiteindelijk werd hij uitgeleend aan AEK Athene. “Ognjen houdt nochtans van België. We hebben vaak over Anderlecht gepraat en hij zei dat hij nooit een club had gekend met zo'n toporganisatie en niveau. Hij heeft zin om te slagen en was heel gelukkig toen hij een nieuwe kans kreeg. Vranjes wil die grijpen.”

Leermeester
De Bosnische verdediger kan zelfs een voorbeeld zijn. “Vranjes kan ook een leermeester zijn voor de jonge spelers”, gaat Chygrynskiy verder. “Ik hoorde dat Anderlecht jeugd wil opleiden zoals Ajax. Dan heeft de club niet alleen talenten nodig, maar ook gidsen. Niemand kan beter een winnaarsmentaliteit en trainingsdiscipline bijbrengen dan Vranjes.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Vranjes nog een toekomst bij Anderlecht?

(231 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws