Pleidooi voor Lewandowski als Ballon d'Or-winnaar: 'Dat is iets heel bijzonders'

Pleidooi voor Lewandowski als Ballon d'Or-winnaar: 'Dat is iets heel bijzonders'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 09:19zo 05-07-2020 om 09:19

Laatste update: zondag 5 juli 2020 om 09:20zo 05-07-2020 om 09:20

Bayern München-trainer Hansi Flick vindt dat Robert Lewandowski aanspraak maakt op de Ballon d'Or. De Poolse spits was zaterdag met twee doelpunten weer van grote waarde voor Der Rekordmeister in de finale van de DFB-Pokal tegen Bayer Leverkusen.

Lewandowski scoorde dit seizoen 34 keer in de Bundesliga en trof zes keer doel in het Duitse bekertoernooi. In de Champions League staat de teller voorlopig op elf. "51 doelpunten, dat is iets heel bijzonders", reageert Flick. "Zijn eerste tegen Leverkusen, onze derde goal, was ook weer heel speciaal. De manier waarop hij de bal controleert en meteen voor het doel gaat…"

"Natuurlijk, hij had daar ook wat geluk", vervolgt Flick, die doelt op de fout van Leverkusen-doelman Lukás Hrádecky. "Maar dit is wel wat hem onderscheidt: hij probeert het gewoon meteen. Robert heeft ontzettend veel vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten."

Volgens de coach van Bayern verdient de 31-jarige scherpschutter de prijs voor beste speler ter wereld. "Als ik nu naar zijn hoeveelheid doelpunten kijk en zie dat hij 34 keer heeft gescoord in de Bundesliga, dan denk ik serieus dat een speler uit onze competitie dit jaar de Ballon d'Or kan winnen. Waarom niet? Hij heeft de basis ervoor gelegd. Ik wens hem veel succes."

Lewandowski eindigde tijdens de laatste Gouden Bal-verkiezing nog als achtste. Lionel Messi ging met de prijs aan de haal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws