Speculatie over nieuwe trainer Barcelona: Koeman wil Barça heel graag trainen

Speculatie over nieuwe trainer Barcelona: "Koeman wil Barça heel graag trainen"

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 21:20wo 01-07-2020 om 21:20

Quique Setién ligt zwaar onder vuur bij FC Barcelona en dus wordt er druk gespeculeerd over de mogelijke opvolging van de coach. Volgens journalist Eduardo Inda geniet Ronald Koeman de voorkeur van president Josep Maria Bartomeu.

In Spaanse media valt vooral de naam van Xavi, die klaargestoomd wordt voor de rol als hoofdtrainer in Barcelona. Mogelijk dat de timing voor de aanstelling van Xavi echter ongunstig is. De crisis bij Barcelona is groot en Bartomeu zou graag een ervaren coach als Koeman voor de groep willen zetten.

"Bartomeu wil Xavi wel hebben, maar Xavi eist het vertrek van technisch directeur Eric Abidal en dat zal de president niet toestaan", zegt Inda bij El Chiringuito. "Daarom is Ronald Koeman voor hem een belangrijke kandidaat."

Koeman heeft toegezegd tot en met het EK 2021 bij Oranje te willen blijven, maar dat is volgens de journalist geen obstakel. "Hij zit nu bij Nederland, maar als ze hem vertellen dat hij Barcelona mag trainen, denk ik dat hij Oranje gaat verlaten. Hij wil heel graag naar Barça."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws