Geen hoop meer voor Virton, Belgische Mededingingsautoriteit is onverbiddelijk

Geen hoop meer voor Virton, Belgische Mededingingsautoriteit is onverbiddelijk

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 13:28ma 29-06-2020 om 13:28

Virton kreeg maandag slecht nieuws van de Belgische Mededingingsautoriteit. Het BMA was van oordeel dat Virton geen recht heeft op een licentie om volgend seizoen door het leven te gaan als profclub. Virton verdwijnt dus naar de Amateurklasse.

Het BMA is al derde instantie die Virton geen licentie wil geven. Eerst was er de licentiecommissie met een negatief advies. Daar was Virton het niet mee eens en trok daarom naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Maar ook het BAS vond Virton niet licentiewaardig.

Bij Virton was men woest en haalde men uit naar de licentiecommissie en het BAS. Het eiste ook een schadevergoeding van 15 miljoen euro en trok naar het BMA. Maandag volgde het BMA evenwel het voorbeeld van de twee andere instanties.

'Het College heeft beslist dat de weigering van een licentie door de Licentiecommissie van de KBVB, bevestigd door een arbitrale uitspraak van het Belgisch  Arbitragehof voor de Sport, gesteund was op gronden die het College prima facie verenigbaar acht met het mededingingsrecht', klinkt het bij het BMA

Het College kwam onder meer tot haar besluit omdat Virton niet de nodige bankgaranties of iets anders kon voorleggen waaruit de continuïteit van de club zou blijken.

Nog dit, op 26 juli moet Virton normaal nog in actie komen tegen Beerschot. De match moet herspeeld worden na een foute beslissing van de ref. Of Virton dat nu nog zal doen, is nog niet duidelijk. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws