Wordt opnieuw icoon van Club Brugge trainer? Vijf jaar gewerkt met Sollied

Wordt opnieuw icoon van Club Brugge trainer? "Vijf jaar gewerkt met Sollied"

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 21:40zo 28-06-2020 om 21:40

Eén van de generaties bij Club Brugge heeft met Philippe Clement, Ivan Leko, Timmy Simons en Gert Verheyen al verschillende trainers voortgebracht. Ook uit die generatie is Olivier De Cock, die zo stilaan zijn eerste stappen zet als trainer.

De ex-verdediger was vorig seizoen trainer van de beloften bij Royal Knokke FC en is volgend seizoen assistent-trainer bij de A-kern. "Ik deed de beloften en assisteerde bij de A-kern. Ik werkte ook met de revaliderende spelers. A- en B-kern combineren is moeilijk en daarom kom ik nu definitief bij de eerste ploeg", zegt De Cock in Het Nieuwsblad.

Aan welke trainer spiegelt De Cock zich? "Een voorbeeld als trainer heb ik niet direct. Elke coach heeft zijn eigen stijl en legt zijn accenten. Je probeert er dan uit te pikken wat het best bij je past om vervolgens je eigen visie te ontwikkelen", klinkt het.

Methodische aanpak
Toch heeft hij veel geleerd van één bepaalde ex-trainer. "Bij mij draait veel rond passie, maar bijvoorbeeld de methodische aanpak van Trond Sollied heb ik altijd erg op prijs gesteld. Hij was één van de eersten die zijn plannen en systeem uitlegde zoals ze ook op school doen. Dat was nieuw maar vooral duidelijk. Het leverde ook resultaten en zelfs landstitels op."

"Ik heb vijf jaar gewerkt met Sollied en dus is het logisch dat hij mijn visie mee bepaalde. Ik wil nu vooral het beste uit mezelf halen en dan zien we wel waar mij dat straks brengt als trainer", aldus De Cock.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws