'Ook Anderlecht in de ban van Ghanees: Club, Zulte en Kortrijk concurreren'

'Ook Anderlecht in de ban van Ghanees: Club, Zulte en Kortrijk concurreren'

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2020 om 19:45vr 26-06-2020 om 19:45

Laatste update: zondag 28 juni 2020 om 16:30zo 28-06-2020 om 16:30

In België durven de West-Vlaamse clubs weleens te strijden voor dezelfde jeugdspelers. Nu gebeurt hetzelfde met ervaren buitenlandse verdedigers. Club Brugge, Zulte Waregem en KV Kortrijk hebben namelijk het vizier gericht op Abdul Mumin.

Mumin is een centrale verdediger die momenteel uitkomt voor het Deense Nordsjaelland. Daar is hij einde contract, waardoor hij binnenkort transfervrij overgenomen kan worden. Volgens Krant van West-Vlaanderen hebben Kortrijk, Club Brugge én Essevee het vizier gericht op de verdediger. Die laatste club zou ook al contact hebben opgenomen met de entourage van de verdediger.

De drie Belgische clubs krijgen echter stevige concurrentie uit het buitenland. Zo hebben ook de Engelse clubs Leicester City en Brighton, de Franse clubs Nimes en Montpellier, de Spaanse clubs Getafe en Almeria, het Schotse Celtic en het Nederlandse PSV de Ghanees op het verlanglijstje staan.

Mumin werd in de zomer van 2016 door Nordsjaelland weggehaald bij het Ghanese Right To Dream. Daar kwam hij eerst uit voor de beloften alvorens uitgeleend te worden aan HB Köge. De voorbije twee seizoenen werd hij een basisspeler bij Nordsjaelland en kwam hij uiteindelijk aan 46 partijen voor de Deense club.

Update: Het indrukwekkend bovenstaande lijstje wordt aangevuld met een nieuwe Belgische club. Anderlecht zou namelijk ook interesse tonen in de Ghanese verdediger. De Deense Twitteraar die wel vaker op de proppen komt met transfergeruchten verduidelijkt dat zijn bron niet de meest betrouwbare is. Toch toont dit aan dat het Mumin gegeerd wild is op de transfermarkt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws