Nationale Veiligheidsraad komt met update over fans in stadion

Nationale Veiligheidsraad komt met update over fans in stadion

Gepubliceerd: woensdag 24 juni 2020 om 15:01wo 24-06-2020 om 15:01

Laatste update: woensdag 24 juni 2020 om 15:30wo 24-06-2020 om 15:30

De Nationale Veiligheidsraad heeft nieuwe maatregelen voorgelegd in verband met het coronavirus. Grootschalige evenementen zijn nog niet toegestaan, maar er is wel kans op kleine aantallen in bijvoorbeeld stadions.

Voor evenementen geldt een capaciteitslimiet van 200 personen binnen en 400 personen buiten. Dit biedt perspectieven voor kleine aantallen in de stadions. Premier Sophie Wilmes waarschuwt wel dat er veel regels zullen zijn. “Hou daar rekening mee. Je kan geen 200 mensen thuis uitnodigen.”

In augustus wordt een capaciteitslimiet geëvalueerd. Er kan dan misschien uitgebreid worden naar 400 personen binnen en 800 buiten. “Een uitzondering om die limiet te overschrijven kan aangevraagd worden voor permanente infrastructuur met een zittend publiek.”

Massa-evenementen zijn nog niet toegestaan. “We zijn ons ervan bewust dat dit voor de betrokken sectoren een probleem vormt”, citeert Het Laatste Nieuws Wilmès. “We zullen die zeker ondersteunen om dit op te vangen.”

“Er is een verschil tussen evenementen binnen en buiten”, gaat Wilmès verder. “Dat is jammer voor sommige sporten, maar een gevolg van hoe het virus zich verspreidt. In augustus breiden we de publiekslimiet nog wat uit. Maar we weten ook dat in grote stadions makkelijk meer personen binnen kunnen met handhaving van de maatregelen. Daarvoor kunnen uitzonderingen aangevraagd worden.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws