Mulder ziet Preud'homme terugkeren: 'De kleedkamer is de plek waar hij thuishoort'

Mulder ziet Preud'homme terugkeren: 'De kleedkamer is de plek waar hij thuishoort'

18-06-2020 20:49
2

Michel Preud'homme heeft vorige week een punt gezet achter zijn rijkgevulde carrière als trainer. De 61-jarige ex-Rode Duivel zal vanaf nu alleen nog vice-voorzitter zijn bij Standard Luik. Volgens Jan Mulder is dit echter geen afscheid, maar een onderbreking. Hij ziet Preud'homme nog terugkeren als coach.

'Vicevoorzitter Preud'homme is halverwege zijn termijn doodop van het kijken, zit meer bij zijn vrouw in Bordeaux dan op kantoor in Sclessin, en vormt langzaam maar zeker concrete gedachten over een terugkeer naar de plek waar hij thuishoort: in de kleedkamer', verklaarde Mulder in zijn column in Humo.

'Michel is dan 64 jaar jong en 100 procent opgeladen voor een nieuwe uitdaging. Na een interview over wijnen in een bijlage van Sud Ouest, toevallig in een periode waarin FC Girondins de Bordeaux ergens onderaan de ranglijst van Ligue 1 bungelt, worden de eerste contacten met hem gelegd om het roer bij de voormalige Franse topclub over te nemen. Iedereen gelukkig, vooral Michel Preud'homme', besloot Mulder.