'Standard stoomt door in mercato en legt youngster van Lyon voor vier jaar vast'

'Standard stoomt door in mercato en legt youngster van Lyon voor vier jaar vast'

13-06-2020 11:58
2

Het zijn drukke tijden bij Standard Luik. Nadat de Rouches met Philippe Montanier een nieuwe hoofdcoach haalden om Michel Preud'homme op te volgen, lichtte het al de aankoopoptie in het contract van Moussa Sissako. Nu haalt Standard opnieuw een jong talent naar Luik: Semih Altikulac.

De achttienjarige Altikulac komt over van Olympique Lyon en heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor vier jaar, meldt La Dernière Heure. De linksachter is van Turkse origine, waar hij al verschillende keren uitkwam voor de nationale U18. In 2017 maakte hij de overstap naar Lyon, in het zog van zijn tweelingsbroer Melih.

Bij Lyon gelooft men blijkbaar meer in Melih dan in Semih, waardoor die laatste mocht vertrekken. Daar heeft Standard dus handig van gebruik gemaakt. Na enkele weken onderhandelen hebben beide partijen nu een akkoord gevonden. Altikulac zal in eerste instantie aantreden bij de beloften van de Rouches. Hij is na Laurent Henkinet en de eerder genoemde Sissako de derde aanwinst voor Standard.