Jbari met gerucht: 'Speeldag 30 van de JPL zal alsnog afgewerkt worden'

Jbari met gerucht: 'Speeldag 30 van de JPL zal alsnog afgewerkt worden'

11-06-2020 12:19
23

Het seizoen 2019 – 2020 is al een tijdje officieel afgelopen. Toch klinkt het nu in de wandelgangen dat de laatste speeldag alsnog afgewerkt wordt. Dat stelt Nordin Jbari.

'De geruchten doen de ronde dat speeldag 30 alsnog wordt afgewerkt, dit om Waasland-Beveren tevreden te stellen', schrijft de ex-speler die tegenwoordig werkt voor onder meer Voo en RTBF. 

Toen beslist werd om de competitie na 29 speeldagen definitief te stoppen, was Waasland-Beveren de grote verliezer. Het eindigde immers het seizoen op de zestiende en laatste plaats, waardoor het volgend seizoen moet aantreden in de Proximus League. 

Bij Waasland-Beveren vinden ze dat niet kunnen, want in principe konden de Waaslanders zich op de slotspeeldag nog redden. De titel van Club Brugge komt niet in gevaar. Voor de Europese plaatsen kan er nog wel het een en ander veranderen. 

Of speeldag 30 afwerken praktisch mogelijk is, is nog maar de vraag. De ploegen stuurden hun spelers al op vakantie en veel tijd is er niet voor de start van het nieuwe seizoen. Enkel in het eerste weekend van augustus zouden de matchen kunnen plaatsvinden, maar dan zijn er al de bekerfinale de promotiefinale.