UPDATE: K11 krijgt haar zin Algemene Vergadering wordt uitgesteld

UPDATE: K11 krijgt haar zin Algemene Vergadering wordt uitgesteld

11-06-2020 11:39 Laatste update: 12:00
6

De vorige Algemene Vergadering van de Pro League werd een geval van lange adem. Mogelijk zal dat ook het geval zijn voor de komende Algemene Vergadering. Die staat normaal vrijdag op het programma, maar de zogenaamde K11 van het Belgische voetbal heeft daar weinig trek in.

De elf kleinere eersteklassers kwamen woensdagavond samen met het doel hun strategie voor de Algemene Vergadering voor te bereiden. Tijdens hun samenkomst beslisten de elf ploegen om een mail naar het management van de Pro League te sturen met daarin de vraag om de Algemene Vergadering uit te stellen. Dat schrijf Belga. De Pro League heeft de K11 nog geen positief antwoord gegeven op hun vraag om de vergadering uit te stellen. 

De K11 besprak tijdens haar bijeenkomst de huidige situatie van de Jupiler Pro League, maar ook het voorstel van Cercle Brugge. Groen-Zwart wil volgend seizoen geen zestien, maar twintig ploegen in 1A hebben. Club Brugge wil dan weer doorgaan met achttien eersteklassers. Op de Algemene Vergadering zou er meer duidelijkheid moeten komen over format van de Jupiler Pro League. 

Geen enkel scenario lijkt momenteel ideaal. Bij zestien clubs dreigen er heel wat juridische procedures te volgen. Twintig ploegen in 1A lijkt niet meteen leefbaar en kan op weinig draagvlak rekenen. 1A met achttien ploegen lijkt dan weer een einde te maken aan de Play-Offs en dat zien enkele clubs liever niet gebeuren. Omdat de K11 ook nog geen ideale oplossing ziet, wil het de Algemene Vergadering uitstellen. 

Update: De K11 heeft haar zin gekregen. De Algemene Vergadering zal niet plaatsvinden op vrijdag 12 juni, maar op maandag 29 juni. De vergadering van de Raad van Bestuur van vrijdag blijft wel behouden. Dat laat de Pro League weten.