Bayern München plaatst zich voor finale en neemt het op tegen Bosz

Bayern München plaatst zich voor finale en neemt het op tegen Bosz

10-06-2020 22:41
3

Bayern München speelt op zaterdag 4 juli de finale van de DFB Pokal tegen Bayer Leverkusen. De trotse koploper van Duitsland rekende in de halve finale af met het Eintracht Frankfurt van Bas Dost: 2-1.

Bayern heeft in de Bundesliga maar liefst twee keer zoveel punten als Frankfurt (70 om 35), maar de ploeg van Hansi Flick had het bijzonder lastig tegen de Duitse nummer elf. Der Rekordmeister was wel de bovenliggende partij, echter werden de kansen niet benut. Ivan Perisic maakte na een klein kwartier 1-0 op aangeven van Thomas Müller en daarna had het 2-0, 3-0 en misschien wel 4-0 moeten worden. Kingsley Coman verprutste een kans door voor open doel naast te schieten. Ook Robert Lewandowski was nog niet helemaal wakker.

Daardoor mocht Frankfurt blijven hopen op een goede afloop. Het bleef echter ook in de tweede helft eenrichtingsverkeer. Doelman Kevin Trapp van Frankfurt maakte meerdere doelpogingen van Bayern onschadelijk en zag zijn ploeg na 70 minuten spelen verrassend op gelijke hoogte komen. Danny da Costa kreeg de bal voor zijn voeten, dacht niet na en verschalkte Manuel Neuer vanaf een meter of tien. 

Bayern liet zich niet van de wijs brengen en kwam al snel weer op voorsprong. Vier minuten later maakte Lewandowski zijn 45e (!) van het seizoen, al dacht de VAR daar eerst anders over. De goal werd echter toch goedgekeurd. Een slotoffensief bleef uit en daardoor neemt Bayern het in de finale op tegen Leverkusen, dat dinsdag won van FC Saarbrücken.