Vertonghen op weg naar vertrek bij Tottenham? Zijn beste jaren liggen achter hem

Vertonghen op weg naar vertrek bij Tottenham? "Zijn beste jaren liggen achter hem"

07-06-2020 12:25
3

Jan Vertonghen staat op het punt om Tottenham Hotspur te verlaten. De Rode Duivel heeft een aflopend contract, dat niet verlengd lijkt te worden. Geen groot verlies voor The Spurs, zo stelt de Engelse analist Alan Smith.

Volgens de Engelse analist is Vertonghen niet goed genoeg meer voor de club. "Vertonghen is 33 jaar en zijn beste jaren liggen al achter hem. We hebben in de laatste maanden van dit seizoen al gezien dat het José Mourinho niet al te veel zal uitmaken als Vertonghen niet beschikbaar is en met zijn gedachten al elders zit", klinkt het bij Sky Sports.

Smith gelooft dan ook dat Vertonghen een nieuwe uitdaging zal aangaan. "Vertonghen wil zijn carrière gewoon verlengen, mogelijk in een ander land. Hij sprak al over het leren van een nieuwe taal", vertelt hij.

"Alleen hijzelf kan daarover antwoorden, maar ik vermoed dat hij zijn transfer niet zal willen riskeren om nog een paar matchen te spelen. De voorbije jaren hebben we in Engeland gezien dat de attitude van Vertonghen bij de beste in het wereldje hoort, maar op dit moment denk je vooral aan jezelf en wat er met je familie zou gebeuren als je geblesseerd zou raken."