Het was nooit de bedoeling dat Kostic coach zou worden bij STVV

"Het was nooit de bedoeling dat Kostic coach zou worden bij STVV"

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 13:30di 02-06-2020 om 13:30

Milos Kostic is niet langer de coach van STVV. Kevin Muscat volgt hem op. Voor Stef Wijnants is dat absoluut geen verrassing, want dit plan hadden de Japanse eigenaars al van bij het begin.

"Het is nooit de bedoeling geweest dat Kostic trainer zou worden van STVV", geeft Wijnants aan bij Sporza. "Muscat ging Brys opvolgen. Maar er was een klein probleempje: het Australische trainersdiploma van Muscat werd niet gehomologeerd door de UEFA en dus mocht Muscat niet op de bank zitten, hij werd dan maar aangekondigd als sportief directeur."

STVV moest de situatie dan ook snel oplossen. "In allerijl heeft STVV toen gezocht naar een interimaris en dat is dus Kostic geworden. Nu het diploma van Muscat wel aanvaard is, zal hij zelf de directe sportieve baas worden van de spelers.  Aan het einde van de week zal hij normaal voor het eerst als coach van STVV spreken."

Wijnants twijfelt ook aan de invloed die Kostic had. "Kostic was best een aimabele man die goed zijn streng kon trekken, maar hoe groot zijn invloed was is nooit duidelijk geweest. Op de winterstage in Spanje coachte hij bijvoorbeeld wel in de oefenmatchen, maar achter de bank zat toen Muscat het ene advies na het andere te geven. Daar was al duidelijk wie de touwtjes in handen had."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws