Martinez over EK-kansen Kompany en Vermaelen bij België: “Je weet het nooit”

Martinez over EK-kansen Kompany en Vermaelen bij België: “Je weet het nooit”

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 09:14za 30-05-2020 om 09:14

Roberto Martinez is bondscoach én technisch directeur van de Rode Duivels. De Spaanse keuzeheer geeft tegenover Het Nieuwblad meer uitleg over de ambitie van de Belgische nationale ploeg en de EK-kansen van routiniers Thomas Vermaelen en Vincent Kompany.

De verwachtingen zijn altijd hooggespannen. “Maar ik ga hier niet roepen dat het ons doel is om die toernooien te winnen”, begint Martinez. “Dat zou stom zijn. Ons doel is gewoon om nog beter te worden. En als dat lukt, zullen we op die toernooien competitief zijn. We zullen er ook alles aan doen om all the way te gaan.”

Ouderdomsdekens Kompany en Vermaelen komen al op leeftijd. Martinez lijkt toch nog op het verdedigend duo te rekenen. “Ik hoop dat ze zeker tot het EK aan boord blijven. Maar je weet nooit, het leven van een voetballer is veeleisend.”

Ook Romelu Lukaku (27) flirtte al eens met een pensioen bij de Rode Duivels. “Zijn woorden werden op een bepaalde manier geïnterpreteerd. Ik denk dat hij vooral een positief signaal wilde geven. Dat hij wilde zeggen: het enige wat telt, is het volgende toernooi.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws